NieuwsProgramma 2016FeestweekGoede doelenConcertjesSint MaartenKnutselhoekVrijwilligersFondsenwervingBestuurIn de media Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel op Facebook

Feest van het Delen en Zorgen voor Elkaar

Meer dan 20 feestelijke activiteiten in Sint Maartensweek 2016

Sint Maarten Benefiet Buffet zaterdag 29 oktober

 • De soroptimistclub Bommelerwaard organiseert op zaterdag 29 oktober een Sint Maarten Benefiet Buffet in het Hurnse kerkje in Hurwenen. Het buffet bevat gerechten uit de Hollandse keuken en de avond wordt omlijst met live muziek. De opbrengst van de avond gaat geheel naar het project ‘Het heft in eigen handen’, dat kansarme vrouwen in Curaçao helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Entree buffet: € 25 incl. amuse, welkomstdrankje en kopje koffie of thee. Voorverkoop bij Fotolux Zaltbommel of door € 25,= over te maken op NL 15 SNSB 0927057212 t.n.v. SIBom- melerwaard o.v.v. Benefiet Buffet.

Etalagepuzzeltocht Sint Maarten van zaterdag 5 november t/m zaterdag 12 november

 • Er is een puzzelzoektocht uitgezet in de etalages van 15 Bommelse winkeliers. Vanaf zaterdag 5 november kunnen kinderen op zoek gaan naar attributen, die iets te maken hebben met Sint Maarten en het Sint Maartensfeest. Puzzelblad verkrijgbaar bij TRIP op vrijdag en zaterdag onder het stadhuis op de Markt, bij de deelnemende winkeliers of download het puzzelblad hieronder. Uiteraard is er een prijsje te verdienen.

> Download hier het puzzelblad
> Info

Stadsorgel speelt liedjes Sint Maarten zaterdag 5 november en vrijdag 11 november

 • Op vrijdagavond 11 november rond 18.00 uur staat het Bommelse Stadsorgel op de Markt en verwelkomt de optocht van Sint Maarten met liedjes over Sint Maarten. Ook op zaterdag 5 november is het orgel in de binnenstad van Zaltbommel present om Maartensliedjes te spelen.

Carillon Gasthuistoren 5, 8 en 11 november

 • Op zaterdagmiddag 5 november en dinsdagmorgen 8 november speelt de beiaardier de bekende Sint Maartenliedjes op het carillon van de Gasthuistoren. Ook tijdens de optocht van Sint Maarten op vrijdagavond 11 november laat het carillon zich horen.

Workshop Lampionnen maken zaterdag 5 november 12.00 uur

 • Kinderen kunnen op zaterdag 5 november deelnemen aan een workshop lampionnen maken. Deze begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Locatie: Tekenschool in de Poorterij. Deelname: € 5,= Aanmelden bij: info@tekenschoolbommelerwaard.nl

> Info

Feestje voor iedereen met de roepnaam: Maarten, Martina, Maartje, Tineke, etc. zaterdag 5 november 16.00 uur

 • Op zaterdagmiddag 5 november is iedereen van 18 jaar en ouder, die een naam heeft afgeleid van Sint Maarten, om 16.00 uur welkom bij de grote St. Maartenskerk. Na een welkomstwoord van burgemeester A.v.d. Bosch gaat men naar Stadsbrouwerij Orion, om daar Sint Maarten te ontmoeten en het eerste Sint Maartensbiertje te proeven. Het stadsorgel zal zijn klanken laten horen. Uiteraard is er een foto samen met Sint Maarten en maakt men kans op een rondleiding door de brouwerij. Welkom zijn allen vanaf 18 jaar (legitimatie!) met o.a. de roepnaam Maarten, Martin, Martien, Mart, Tinus, Maartje, Martine, Martina, Tineke etc. Klik op onderstaande link voor het artikel in Het Kontakt.

> Biertje voor alle Maartens en Tinekes
> Info

Het eerste Sint Maartensbiertje zaterdag 5 november 16.30 uur

 • Op zaterdagmiddag 5 november kan bij Stadsbrouwerij Orion het eerste Sint Maartensbiertje geproefd worden. Het eerste biertje wordt om 16.30 uur ‘onthuld’ in het bijzijn van een ieder die een naam heeft afgeleid van Sint Maarten en uiteraard is Sint Maarten present.

> Info

Torenbeklimming en Sint Maarten zondag 6 november 14.00 uur

 • Op zondag 6 november is er voor kinderen vanaf 10 jaar een speciale beklimming van de Sint Maartenstoren met op de 1e verdieping een verhaal over Sint Maarten. Verzamelen ingang Sint Maartenskerk 14.00 uur. Deelname: € 3,=.

Sint Maartenswandeling zondag 6 november 14.00 uur

 • Op zondag 6 november om 14.00 uur is er een korte interessante wandeling over Sint Maarten in relatie met Zaltbommel. U bezoekt de Sint Maartenskerk en de Sint Martinuskerk en u brengt een bezoek aan het atelier van Maria van Gerwen; de ontwerpster van het bronzen beeld van Sint Maarten. Start: Toren Sint Maartenskerk. Deelname: gratis

> Info

Verhalenvertellers op scholen van maandag 7 november t/m donderdag 10 november

 • Meer dan tien vertellers gaan vanaf maandag 7 november op pad om op de Bommelse basisscholen het verhaal van Sint Maarten te spelen en te vertellen. Het zijn vooral verhalen waar de thema’s ‘Delen’ en ‘Zorgen voor elkaar’ centraal staan. Ook kan de Stichting Welzijn Bommelerwaard op school vertellen wat mantelzorg inhoudt en hoe belangrijk dat is voor onze medemens. Scholengroep Cambium is een kunstklas rijk. De leerlingen van deze klas voeren in de Sint Maartensweek een toneelspel over delen op bij de basisscholen.

Sint Maartensdiner Brasserie Poorterij dinsdag 8 november t/m zaterdag 12 november

 • Van dinsdag 8 november t/m zaterdag 12 november heeft de Brasserie van de Poorterij in de Nieuwstraat een speciaal Sint Maartensdiner van 3 gangen tegen een aantrekkelijke prijs (€11,=) op de kaart staan.

> Info

Lezing Sint Maarten dinsdag 8 november 20.00 uur

 • Op dinsdag 8 november organiseert de Stichting Beeld Sint Maarten een speciale lezing over het leven van Sint Maarten en de relatie van deze schutspatroon met de stad Zaltbommel, Utrecht, Xanten en de Bommelerwaard. Spreker is voormalig wethouder en Sint Maartenkenner Ton van Balken. Locatie: Gasthuiskapel Zaltbommel Aanvang 20.00 uur. Entree gratis.

> Info

Sint Maartenslunch Bommels Bakhuys van woensdag 9 t/m zaterdag 12 november

 • Het Bommels Bakhuys in de Gamerschestraat 55 heeft een speciale lunch in het teken van Sint Maarten op het menu staan.

> Info

Sint Maartensdiner in de Grote Aak woensdag 9 november vanaf 17.00 uur

 • Op woensdag 9 november verzorgt ‘De Grote Aak’ een speciaal Sint Maartensdiner tegen een zeer geringe prijs. Na het voorgerecht een praatje over het toekomstig bronzen beeld van Sint Maarten in Zaltbommel. Reserveren: info@degroteaak.nl

> Info

Concert koperensemble Fohkes donderdag 10 november 20.00 uur

 • Op donderdagavond 10 november geeft Fohkes, het koperkwintet van het Filharmonisch Orkest Den Bosch een concert in de Sint Maartenskerk. Fohkes bestaat uit twee trompetten, hoorn, trombone en bastuba. Op het programma staan werken uit de baroktijd, maar er is ook lichte muziek te beluisteren. Aanvang: 20.00 uur Entree: vrijwillige bijdrage.

> Info

Neem iets mee voor de Voedselbank vrijdag 11 november

 • Op vrijdagavond 11 november verwelkomen we Sint Maarten in de grote Sint Maartenskerk. Er is muziek, dans en zang. Sint Maarten is het feest van Delen. Wat zou het mooi zijn wanneer iedereen iets mee neemt voor de Voedselbank. Bij voorkeur: koffie, thee, rijst, olie, conserven en ontbijtgranen. Vrijwilligers van de Voedselbank zijn aanwezig om uw bijdrage in ontvangst te nemen. Afgeven kan ook bij de feestlocaties in de Waluwe en de Spellewaard.

> Info

Dag van de mantelzorg zaterdag 12 november

 • Op zaterdag 12 november zijn alle mantelzorgers welkom op Golfboerderij van Zeelst aan de Achterdijk 57 te Hedel. Stichting Welzijn Bommelerwaard organiseert voor hen een gezellige dag. Aanmelden bij: mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl

> Info

Kerkdiensten over Sint Maarten zondag 13 november 10.00 uur en 11.00 uur

 • Op zondag 13 november zal de eucharistieviering in de Sint Martinuskerk te Zaltbommel in het teken staan van het gedachtegoed van de patroonheilige Sint Maarten. Het thema ’Delen’ en ‘Zorgen voor elkaar’ zal doorklinken in de overwegingen. Ook in de grote Sint Maartenskerk aandacht voor Sint Maarten. Locatie: Sint Martinuskerk, Oliestraat 26, Zaltbommel. Aanvang 11.00 uur Locatie: Sint Maartenskerk, Kerkplein 1, Zaltbommel. Aanvang: 10.00 uur

> Info

Sint Maartenskaasje

 • De Bommelse kaas- en delicatessenzaak De Bourgondiër heeft in de Sint Maartensweek een speciaal Sint Maartenskaasje in de aanbieding.

> Info

Word Vriend van Sint Maarten

 • Meer dan 300 vrijwilligers komen ieder jaar in actie om op 11 november een mooi Sint Maartensfeest in Zaltbommel te organiseren. Sinds kort is een stichting actief om een groot bronzen beeld van de manteldeling van Sint Maarten in Zaltbommel te realiseren. Dit als teken van Delen en Zorgen voor Elkaar. Word Vriend van Sint Maarten om dit alles te ondersteunen.

> Info
Zoeken
© 2017 Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel