NieuwsFeestweekGoede doelenConcertjesSint MaartenKnutselhoekVrijwilligersFondsenwervingBestuurIn de media Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel op Facebook

Feest van het Delen en Zorgen voor Elkaar

Meer dan 20 feestelijke activiteiten in Sint Maartensweek 2017

Benefiet Buffet zaterdag 28 oktober

 • De soroptimistclub Bommelerwaard organiseert op zaterdag 28 oktober een Mondriaan Benefiet Buffet in het Hurnse kerkje in Hurwenen. Het buffet bevat gerechten uit de Hollandse keuken en de avond wordt omlijst met live muziek. De opbrengst van de avond gaat geheel naar het project ‘Het heft in eigen handen’, dat kansarme vrouwen in Curaçao helpt een zelfstandig bestaan op te bouwen.

 • Entree buffet: € 25 incl. welkomstdrankje en kopje koffie of thee. In de pauze wordt men bijgepraat over de realisatie van het bronzen Sint Maartensbeeld en wegwijs gemaakt in het Mondriaanjaar. Voorverkoop bij Fotolux Zaltbommel of door € 25,= over te maken op NL 15 SNSB 0927 0572 12 t.n.v. SIBommelerwaard o.v.v. Benefiet Buffet.

Lezing Sint Maarten woensdag 1 november 20.00 uur

 • Op woensdag 1 november is er een speciale lezing over het leven van Sint Maarten en de relatie van deze schutspatroon met de stad Zaltbommel, de Bommelerwaard en het dorp Velddriel. Spreker is voormalig wethouder en Sint Maartenkenner Ton van Balken. Locatie: dorpshuis Velddriel Aanvang 20.00 uur. Entree gratis.

> Stichting Beeld Sint Maarten

Sint Maartensdiner Brasserie Poorterij woensdag 1 november t/m zaterdag 11 november

 • Van woensdag 1 november t/m zaterdag 11 november heeft de Brasserie de Poorterij (Nieuwstraat 4) een speciaal 3-gangen Sint Maartensmenu op de kaart staan tegen een aantrekkelijke prijs van € 19,50. Vooraf geniet je van een pompoensoep. Het hoofdgerecht bestaat uit een stoofpotje van procureur met aardappelpuree en rode kool met appel. Als dessert een smakelijke vlaflip met slagroom.

> Brasserie De Poorterij

Sint Maartenslunchmenu Bommels Bakhuys van woensdag 1 t/m zaterdag 11 november

 • Van woensdag 1 november t/m zaterdag 11 november heeft het Bommels Bakhuys in de Gamerschestraat 55 het Sint Maartenslunchmenu op de kaart. Reserveert u dit vooraf, dan trakteert het Bakhuys u op een zoete lekkernij.

> Bommels Bakhuys

Concert leerlingen Muziekschool en koperensemble Fohkes vrijdag 3 november 20.00 uur

 • Op vrijdagavond 3 november wordt het genieten in de Gasthuiskapel. Leerlingen van de muziekschool Zaltbommel improviseren o.a. op het thema van Sint Maarten. Na de pauze geeft Fohkes, het koperkwintet van het Filharmonisch Orkest Den Bosch een concert. Fohkes bestaat uit twee trompetten, hoorn, trombone en bastuba. Op het programma staan werken uit de baroktijd, maar er is ook lichte muziek te beluisteren. Aanvang: 20.00 uur Entree: vrijwillige bijdrage

> Muziekschool Zaltbommel
> Fohkes

Stadsorgel speelt liedjes Sint Maarten zaterdag 4 november

 • Op zaterdagavond 11 november rond 18.00 uur staat het Bommelse Stadsorgel op de Markt en verwelkomt de optocht van Sint Maarten met liedjes over Sint Maarten. Ook op zaterdag 4 november is het orgel in de binnenstad van Zaltbommel present om Maartensliedjes te spelen.

Carillon Gasthuistoren zaterdagmiddag 4 en dinsdagmorgen 7 november

 • Op zaterdagmiddag 4 november en dinsdagmorgen 7 november speelt de beiaardier de bekende Sint Maartenliedjes op het carillon van de Gasthuistoren. Ook tijdens de optocht van Sint Maarten op zaterdagavond 11 november laat het carillon zich horen.

Bezoek atelier en bronzen beeld Sint Maarten zondag 5 november 14.00 uur - 18.00 uur

 • Op zondag 5 november kan men tussen 14.00 uur en 18.00 uur een kijkje gaan nemen in het atelier van Maria van Gerwen, die werkzaam is aan het grote bronzen beeld van Sint Maarten. Locatie: Lange Strikstraat links naast nummer 1

> Maria van Gerwen

Torenbeklimming en Sint Maarten zondag 5 november 14.00 uur

 • Op zondag 5 november is er voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar een speciale beklimming van de Sint Maartenstoren met op de 1e verdieping een verhaal over Sint Maarten. Verzamelen ingang Sint Maartenskerk 14.00 uur. Deelname: € 3,50.

> Sint Maartenskerk Zaltbommel

Sint Maartenswandeling zondag 5 november 14.00 uur

 • Op zondag 5 november om 14.00 uur is er een korte interessante wandeling over Sint Maarten in relatie met Zaltbommel. U bezoekt de Sint Maartenskerk en de Sint Martinuskerk en u brengt een bezoek aan het atelier van Maria van Gerwen; de ontwerpster van het bronzen beeld van Sint Maarten. Start: Toren Sint Maartenskerk. Deelname: gratis

> Stichting Beeld Sint Maarten

Verhalenvertellers op scholen van maandag 6 november t/m donderdag 9 november

 • Meer dan tien vertellers gaan vanaf maandag 6 november op pad om op de Bommelse basisscholen het verhaal van Sint Maarten te spelen en te vertellen. Het zijn vooral verhalen waar de thema’s ‘Delen’ en ‘Zorgen voor elkaar’ centraal staan. Scholengroep Cambium is een kunstklas rijk. De leerlingen van deze klas voeren in de Sint Maartensweek een toneelspel over delen op bij de basisscholen.

> Verhalenvertellers

Sint Maartensbreien bij Elliz in Company woensdag 8 november 13.30 uur - 16.00 uur

 • Op woensdagmiddag 8 november is iedereen die kan breien van harte welkom bij Elliz in Company in het voormalig gebouw van de RABObank aan de Bossche Poort. Er wordt dan tussen 13.30 uur en 16.00 uur gewerkt aan het Super Wollen deken Project. Jong en oud breien dan aan lapjes, die samen een warme deken vormen. De dekens worden geveild en de nieuwe eigenaar schenkt, geheel volgens het gedachtegoed van Sint Maarten, aan iemand, die een ‘warme’ deken nodig heeft. info:info@ellizincompany.nl

> Elliz in Company

Workshop Lampionnen maken en Sint Maartensliedjes leren woensdag 8 november 14.00 uur - 16.00 uur

 • Kinderen kunnen op woensdagmiddag 8 november deelnemen aan een workshop lampionnen maken en Sint Maartensliedjes leren.

 • Vier dit jaar goed voorbereid het Sint Maartensfeest! Succes verzekerd!! Maak je eigen prachtige Sint Maartenslampion in het atelier van de Tekenschool en leer met koorschool Senta Sint Maartensliedjes, die je misschien nog helemaal niet kent. Daarna mag je met je lampion en je nieuw geleerde Sint Maartensliedjes samen met de andere kinderen een mini optreden geven voor je ouders in de echte theaterzaal van De Poorterij. En dat allemaal in één middag!

 • Locatie: Cultureel Centrum De Poorterij. Datum: woensdag 8 november 2017. Tijd: 14.00 -16.00 uur. Deelname: € 11,=. Aanmelden bij: info@tekenschoolbommelerwaard.nl

> Tekenschool Bommelerwaard
> Koorschool Senta

Neem iets mee voor de Voedselbank vrijdag 11 november

 • Op zaterdagavond 11 november verwelkomen we Sint Maarten in de grote Sint Maartenskerk. Er is muziek, dans en zang. Sint Maarten is het feest van Delen. Wat zou het mooi zijn wanneer iedereen iets mee neemt voor de Voedselbank. Bij voorkeur: koffie, thee, rijst, olie, conserven en ontbijtgranen. Vrijwilligers van de Voedselbank zijn aanwezig om uw bijdrage in ontvangst te nemen. Afgeven kan ook bij de feestlocaties in de Waluwe en de Spellewaard.

> Voedselbank Bommelerwaard

Dag van de mantelzorg zaterdag 11 november 13.00 uur De Poorterij Zaltbommel

 • Op zaterdag 11 november organiseert Stichting Welzijn Bommelerwaard de Dag van de Mantelzorg. Inwoners die voor een naaste zorgen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Naar schatting zorgen zo’n 11.000 mensen in de Bommelerwaard langdurig voor een ander. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Stichting Welzijn Bommelerwaard zet mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats in theater De Poorterij te Zaltbommel. De mantelzorgers kunnen genieten van een mooi stuk theater met na afloop voor iedereen een high tea. Geregistreerde mantelzorgers krijgen een persoonlijke uitnodiging. Anderen dienen zich tijdig aan te melden. Aanvang: 13.00 uur. Aanmelden bij: mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl Voor informatie o.a. over ondersteuning kan men contact opnemen met de mantelzorgconsulenten Barbara van der Meer of Saskia Cornelissen.

> Stichting Welzijn Bommelerwaard

Mantelzorgpenning 2017

 • Op de Dag van de Mantelzorg, zaterdag 11 november, krijgt een bijzondere mantelzorger de mantelzorgpenning 2017 uitgereikt. Dit geschiedt rond 14.30 uur in het theater van De Poorterij.

De Stadsbrouwerij en Sint Maartensbier zaterdag 11 november 16.00 uur

 • Op zaterdagmiddag 11 november kan bij Zaltbommelse Stadsbrouwerij het Sint Maartensbier geproefd worden. Het eerste biertje wordt om 16.00 uur ‘onthuld’. Onder alle aanwezigen wordt een bijzonder grote fles van het St. Maartensbier verloot. Het stadsorgel is aanwezig om dit heuglijk feit met feestelijke klanken te omlijsten.

> Zaltbommelse Stadsbrouwerij

Kerkdienst over Sint Maarten zondag 12 november 11.00 uur

 • Op zondag 12 november zal de oecumenische viering in Het Anker te Zaltbommel in het teken staan van het gedachtegoed van de patroonheilige Sint Maarten. Het thema ‘Delen’ en ‘Zorgen voor Elkaar' zal doorklinken in de overwegingen. Locatie: Het Anker, Vergtweg 87 te Zaltbommel Aanvang: 11.00 uur

Eetpunt De Grote Aak

 • Trots zijn we in Zaltbommel op de vrijwilligers van Eetpunt De Grote Aak. Dankzij hen is er iedere werkdag voor jong en oud een heerlijk diner tegen een geringe prijs in centrum De Grote Aak. Ook in de Sint Maartensweek is iedereen welkom om gezellig te komen eten van 17.00 uur - 19.00 uur.

> Eetpunt De Grote Aak

Word Vriend van Sint Maarten

 • Meer dan 300 vrijwilligers komen ieder jaar in actie om op 11 november een mooi Sint Maartensfeest in Zaltbommel te organiseren. Sinds kort is een stichting actief om een groot bronzen beeld van de manteldeling van Sint Maarten in Zaltbommel te realiseren. Dit als teken van Delen en Zorgen voor Elkaar. Word Vriend van Sint Maarten om dit alles te ondersteunen.

> Stichting Beeld Sint Maarten
Zoeken
© 2019 Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel