NieuwsFeestweekGoede doelenConcertjesSint MaartenKnutselhoekVrijwilligersFondsenwervingBestuurIn de media Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel op Facebook

Concertjes Sint Maartensfeest 2016

17.50 Peter van Korlaar

Orgelspel door Peter van Korlaar op het orgel van de Sint Maartenskerk. Peter is organist in Kerkdriel en heeft een eigen pianopraktijk en -studio. Daarnaast is hij muziekrecensent voor het Het Carillon en bestuurslid van de Nederlandse Franz Liszt Kring. Peter zal op het grote orgel improviseren op bekende Sint Maartensliedjes.

> Peter van Korlaar

18.15 uur Muziekschool Zaltbommel

Voor de blazers van de Muziekschool Zaltbommel is het Sint Maartensfeest weer een aanleiding om een ensemble te vormen. Met trompet, trombone en saxofoon studeren de leerlingen muziek in over liefde en barmhartigheid.

> Muziekschool Zaltbommel

18.25 Robin Lammertink en Laurens Krah

Vanaf hun eerste ontmoeting maakten ze al muziek samen en dat is in de loop van de jaren niet minder geworden. Laurens Krah is al op jonge leeftijd begonnen met pianoles en heeft een echte passie voor muziek ontwikkeld. Naast zijn PhD speelt hij in verschillende andere bands, waarmee hij de Keltische muziek in duikt. Robin Lammertink studeert inmiddels met veel plezier klassiek zang aan het conservatorium van Utrecht. Daarnaast verdiept ze zich in Oude Muziek, van vooral de late middeleeuwen. Voor deze gelegenheid vertolken Robin & Laurens bijzondere Sintmaartensliedjes die u niet zo vaak aan de deur zal horen.

18.50 uur Imbue

De wereld staat op het punt de oude middeleeuwse muziek achter zich te laten en de nieuwe Renaissance muziek te verwelkomen. Hier vinden we Imbue, op de rand van een nieuwe wereld, spelen zij laat middeleeuwse volksliederen en ook hoffelijke Renaissance stukken. De frivole blokfluit en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter, maar de sprankelende bouzouki en dragende stem kunnen ook prachtige ballades brengen. Laat u meenemen naar de mystieke wereld van de oude muziek.

> Imbue

19.20 uur Cantadora

Cantadora neemt je mee op reis. Van de koude wateren in Zweden en Schotland, over de Balkan en door naar Israël, Afrika en Indonesië. Laat je verrassen door El Arbol y la Hoja, een prachtig liedje uit Peru over vallende blaadjes. Of swing mee met het Surinaamse Lolo mi Boto, of het Spaanse La Tarara. Cantadora is een vrouwenkoor uit Zaltbommel, opgericht door dirigent Patries Knoot. Door het zingen van liedjes uit alle windstreken willen we kennis maken met andere culturen en verhalen doorgeven. Wil je meer over Cantadora weten? Klik dan op onderstaande link.

> Cantadora
Zoeken
© 2019 Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel