NieuwsSint MaartenKnutselhoekVrijwilligersOnze vrijwilligers Verhalenvertellers BuurtbewonersStagiairesFondsenwervingBestuurIn de media Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel op Facebook

U doet natuurlijk ook mee !!

Ook dit jaar kunnen wij niet zonder de hulp van de buurtbewoners in de binnenstad en de wijken van Zaltbommel om er voor de kinderen weer een onvergetelijk feest van te maken.

  • Versier uw raam, stoep en gevel en zet kaarsen voor uw raam. Dit is het teken dat de bedelaartjes welkom zijn.

  • Leg vuren aan in de straat maar laat deze nooit onbewaakt en houd een emmer bluswater in de buurt. Maak de vuren aan de zijkant van de straat, zodat kinderen er veilig langs kunnen lopen.

  • Samen met de buren iets organiseren is dubbel gezellig.

  • Hang de Bommelse vlag uit.

  • Maak uw straat in de binnenstad autovrij door uw auto in uw straat op zaterdag 11 november vóór 16.30 uur te verplaatsen. De volgende straten worden om 16.30 uur voor verkeer afgesloten: Aart Robberstraat, Agnietenstraat, Bloemendaal, Boschstraat, Gasthuisstraat, Heilige Geeststraat, Heksenwal, Kerkplein, Kerkstraat, Koningstraat, Korte en Lange Steigerstraat, Korte en Lange Strikstraat, Maasstraat, Markt, Nieuwstraat, Oenselsestraat, Oude Vischmarkt, Ruiterstraat, Spiesmakerstraat, Statiestraat, Vismarkt, Vogelenzang en Waterstraat.

  • Tussen 17.30 en 18.30 uur is de Boschstraat voor alle verkeer afgesloten!

  • Om 17.50 uur verlaat Sint Maarten de Kerk. In optocht gaat hij met de kinderen door de Nieuwstraat, Boschstraat, Ruiterstraat, Kerkstraat, Vismarkt, Oude Vischmarkt en Gasthuisstraat richting Markt.

  • Pas nadat de kinderen op de Markt bij Sint Maarten zijn geweest, worden zij bedelaartjes en mogen de deuren langs om te bedelen. Geef de bedelaartjes bij voorkeur verpakte snoepjes mee, houd het klein. Het verpakte snoepgoed dat de kindjes na het bedelen naar de Sint Maartenskerk brengen is bestemd voor de Voedselbank Bommelerwaard.

  • De afzetting van de straten wordt om 20.00 uur verwijderd.

Her versieren en verlichten van de straten draagt enorm bij tot de sfeer die het Sint Maartensfeest zo bijzonder maakt. Hetzelfde geldt voor het zoveel mogelijk autovrij maken van de straten in de binnenstad.

Per straat is een coördinator bereid gevonden om als aanspreekpunt te fungeren, te zorgen voor de afzetting van de straat en voor het toezicht op naleving van de gemeentelijke voorschriften.

> Klik hier voor een kaartje van de binnenstad met de afgesloten straten

Neem contact op met Peter Benschop voor de naam van de coördinator in uw straat of meer informatie:

Ruiterstraat 16

t: (06) 51 79 77 10

e: p.benschop5@upcmail.nl

Zoeken
© 2019 Stichting Sint-Maartensfeest Zaltbommel